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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  23/08/2002
Data da última atualização:  23/08/2002
Autoria:  MAAS, P. J. M.; KAMER, H. M. de; JUNIKKA, L.; MELLO-SILVA, R. de; RAINER, H.
Título:  Annonaceae from Central-eastern Brazil.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Rodriguésia, Rio de Janeiro, v. 52, n. 80, p. 61-94, 2001.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Checklist; Eastern and South-eastern Brazil; Leste e Sudeste do Brasil.
Thesagro:  Annonaceae.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF30458 - 1ADDAP - --
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  27/07/2022
Data da última atualização:  29/01/2024
Autoria:  SILVA, V. A.; BERTECHINI, A. G.; CARVALHO, A. C. de; CASTRO, R. T. da C.; OLIVEIRA, B. L. de; KONIG, I. F. M.; RAMOS, E. M.
Afiliação:  VANESSA AVELAR SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANTÔNIO GILBERTO BERTECHINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANDRESSA CARLA DE CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ROBERT TALLES DA COSTA CASTRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; BARBARA LOPES DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ISAAC FILIPE MOREIRA KONIG, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; EDUARDO MENDES RAMOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Meat quality and performance of broilers fed diets containing selenium yeast and sodium selenite.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02428, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2022.v57.02428
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Qualidade da carne e desempenho de frangos de corte alimentados com dietas contendo selênio levedura e selenito de sódio.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate performance parameters, carcass and cut yields, meat quality, plasma glutathione peroxidase (GSH-Px) activity, and selenium tissue deposition for broilers fed with Se from organic (Se-yeast) and inorganic (sodium selenite) sources. A total of 1,200 Cobb 500 chicks, males with one day of age, were randomly distributed into four treatments with ten replicates. The treatments consisted of two Se-yeast levels (3,000 and 2,000 ppm), sodium selenite (45.7%), and the combination between sodium selenite and 3,000 ppm Se-yeast. All diets, based on corn and soybean meal, were supplemented with 0.3 ppm Se. Among treatments, there were no differences for performance, carcass and cut yields, and meat quality. Diets containing only Se-yeast provided meat with lower values of thiobarbituric acid reactive substances. A higher GSH-Px activity was observed with 3,000 ppm Se-yeast and a greater deposition of Se in the muscle tissue with Se-yeast. The sources of Se do not affect performance parameters and carcass yield; however, the organic source 3,000 ppm Se-yeast results in a greater deposition of the mineral in the muscle and in a greater oxidative stability in the meat. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar parâmetros de desempenho, rendimento de carcaça e cortes, qualidade de carne, atividade plasmática de glutationa peroxidase (GSH-Px) e deposição tecidual de selênio em frangos de corte alimentados com Se de fontes orgânica (... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Selênio levedura; Selenito de sódio.
Thesagro:  Carcaça; Carne; Frango de Corte; Selênio.
Thesaurus NAL:  Broiler chickens; Chicken carcasses; Glutathione peroxidase; Meat quality; Selenium; Sodium selenite.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145020/1/Meat-quality-performance-2022.pdf
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Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65980 - 1UPEAP - DD
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